White Kinderbueno Luchtige Cake met hemelse Slagroom Vulling

De  liefde voor extreme zoetigheid heb ik vanuit Marokko meegenomen naar hier. Het is gebruikelijk dat men rond 4 uur (of om 5, 6, 7, 8..)  gaat zitten voor cascrout. Het is een moment waarbij je met een kop thee en iets lekkers even bij elkaar gaat zitten. De dag bespreken, de plannen van die avond smeden, slechte grapjes maken of juist zaken doen, mohim,  het is een moment van samenzijn. Bij ons ging het regelmatig gepaard met deze zelfgemaakte cake. Here’s how!

Stap 1: De Cake

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 4 eieren + 2 ei-eiwit
  • Snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius en vet de cakevorm alvast in. Dit kan met boter, bloem of een ei-geel.
  2. Mix de ongezouten roomboter glad, samen met het snufje zout, de kristalsuiker en vanillesuiker.
  3. Voeg de 4 hele eieren toe en mix het goed samen.
  4. Voeg 2 ei-eiwitten toe en chiwya b chiwya de bloem. (for your information; chiwya b chiwya betekent beetje bij beetje :)St)
  5. Mix het mengsel lekker luchtig op de hoogste stand van de mixer en laat de zoetigheid in de bakvorm glijden.
  6. Bak ‘m af in 45-60 minuten. Check af en toe met een satéprikker; wanneer deze droog uit de cake komt, zit je gebakken!
  7. Laat de cake afkoelen en ga naar stap 2.

Stap 2: De Vulling en het omhulsel

  • 2 White Kinderbuenos (of melkchocolade/dark. Of wat dacht je van bijvoorbeeld Rafaello’s, Ferrero Rochers of Kinderchocolade?)
  • 250 ml slagroom + 2 eetlepels kristalsuiker
  • 125 gr mascarpone
  • 150-250 gram rolfondant in een kleur naar keuze. Ik heb gebruik gemaakt van een snow white kleur, gewoon bij de Albert Heijn.
  1. Klop de slagroom samen met 2 eetlepels kristalsuiker in een kom totdat je mooie witte wolken, eh, slagroom krijgt.
  2. Kraak de Kinderbueno’s tot romige kruimels en voeg deze toe aan de slagroom, samen met de mascarpone.
  3. Klop nog heel ‘ff door. Uiteindelijk roer je nog even met een spatel door de creme om te zien of de chocoladesmaak zich goed heeft verspreid. Zet het eventjes in de koelkast.
  4. Beter gezegd: zet het in de koelkast totdat je de rolfondant hebt uitgerold tot een formaat dat geschikt is voor jouw cake.

Stap 3: de Finishing Touch

  1. Snijd de afgekoelde cake door de helft en besmeer ‘m met de vulling. Evenals de buitenkant. Elke centimeter van de cake. Tenzij je wat van de heerlijke vulling wilt snoepen, dan heb ik niets gezegd.
  2. Dek de cake af met de rolfondant.
  3. Snijd de cake aan en serveer ‘m met een bijpassende Kinderbueno en eventueel wat fruit. Zodat het nog gezond lijkt, begrijp je.

Kinderbueno behoort tot mijn favoriete chocolade. Wat is jouw favoriete chocolade momentje?

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *